Användbara dessa tips för installation av värmepump

Håll ditt hem varmt med en värmepump

Letar du också efter ett sätt att hålla ditt hem varmt på ett hållbart sätt? Då är en värmepump din lösning. Det finns dock ett antal saker att tänka på innan du installerar värmepumpen. Du kan läsa de viktigaste sakerna i den här bloggen.

Välj rätt typ

Det finns typer av värmepump. Vilken pump som är det bästa alternativet för dig skiljer sig åt per situation. Det finns tre huvudtyper av värmepumpar:

  • Den helelektriska värmepumpen: denna pump kan nästan helt ersätta centralvärmepannan. Du använder då bara gas för matlagning. Denna pump kräver att ditt hem är mycket välisolerat. Det finns också skillnader i var pumpen hämtar energin från att generera värme: uteluften, jorden eller från vattnet.
  • Hybridvärmepumpen: den här pumpen fungerar tillsammans med din centralvärmepanna. Pumpen ger uppvärmningen större delen av året.
  • Först när temperaturen sjunker under en viss punkt, hjälper pannan pumpen.
  • Ventilationsvärmepumpen: du kan installera den här pumpen om du har ett mekaniskt ventilationssystem i ditt hem. Pumpen tar värmen från luften som filtreras ut och pumpar den till värmesystemet.

Se till att ditt hem är välisolerat

För varje värmepump är det viktigt att det finns isolering i ditt hem. En värmepump är till ingen nytta i ett dåligt isolerat hus. Hybridvärmepumpen kan redan installeras i ett hus med måttlig till bra isolering. Den helelektriska pumpen kräver mycket god isolering. Sätt du kan förbättra isoleringen i ditt hem är genom:

  • golvisolering
  • fasadisolering
  • takisolering
  • kryputrymmesisolering
  • isoleringsglas

Ställ in värmepumpen korrekt

En centralvärmepanna kan ge värme till nästan alla hem. Värmepumpen kräver å andra sidan specifik anpassning till ditt hem och dina behov. I händelse av ett installationsfel är det därför i många fall inte möjligt att värma upp huset. Det är därför det är viktigt att pumpen är helt inställd för din situation. Experterna från oss arbetar noggrant och ser exakt vad som behövs för installationen i ditt hem. Vill du också ha en värmepump installerad av oss? Tveka inte att kontakta oss.

Redo att köpa en värmepump?

Förhoppningsvis har vi kunnat förse dig med tillräcklig information på detta sätt och du är redo att köpa en värmepump. Vill du ha mer information eller har du specifika frågor? Vänligen kontakta oss. Vi hjälper dig gärna!

Kontakta oss som dina experter på värmepump i Göteborg!