värmepump Ale

Dags att skaffa värmepump i Ale? Kontakta oss på Aldena-Värme för gratis offert idag!

värmepump Ale

Dags att skaffa värmepump i Ale? Kontakta oss på Aldena-Värme för gratis offert idag!

Värmepumpar Ale

Kostnad för uppvärmning av huset är något som genomgående finns närvarande i medvetandet hos många fastighetsägare. Många strävar kontinuerligt efter att hitta den enklaste och mest lönsamma uppvärmningsmetoden. Utvecklingen på området går ständigt framåt och under de senaste årtiondena har mycket hänt. Allt fler människor i Ale väljer idag att installera värmepump av olika slag. Med hjälp av värmepump i Ale kan man nämligen spara både på miljö och på pengar.

På Aldena-Värme arbetar vi med olika typer av värmepumpslösningar. Planerar du att skaffa värmepump i Ale men du vet inte vilken lösning du bör välja? Ring till oss för att komma i kontakt med en expert! Du får även ta del av gratis offert på installationen när du vänder dig till oss.

Klimatsmart uppvärmning
Genom att låta installera värmepump i Ale tar du ett stort kliv mot klimatsmart uppvärmning.
Certifierad firma
Vi är en trygg, certifierad och välförsäkrad firma inom värmepumpar i Ale.
Konkurrenskraftiga priser
Hos oss blir du alltid erbjuden några av marknadens mest konkurrenskraftiga priser.

Aldena-Värme

Välkommen till oss! Teamet hos Aldena-Värme besitter sällsynt stor kunskap om värmepumpar i Ale. Vi har varit verksamma i många år och har, under denna tid, hjälpt mängder av människor att byta uppvärmningssystem. Vi ägnar oss både ås service av värmepumpar och kylaggregat i Stockholm samt av projektering och installation av nya lösningar. Läs vidare för att veta mer om oss och om hur våra värmepumpar i Ale fungerar!

till kontaktsidan!

Hur fungerar våra värmepumpar i Ale i praktiken?

Våra värmepumpar i Ale skiljer sig åt vad gäller utförande. Vissa samlar värme från långt ner i berggrunden. Andra absorberar värme ur luften eller ur marken strax under våra fötter. Vad som däremot förenar alla värmepumpar i Ale är att de fungerar på liknande sätt:

Absorbering

Anledningen till att värmepumpar i Ale kan samla värme heter köldmedium. Detta är en vätska vars enda syfte är att just absorbera värme. Beroende på vilken lösning man har så samlas värmen från olika element. I våra luftvärmepumpar i Ale samlas exempelvis värmen in ur luften utanför huset.

Temperaturhöjning

Köldmediet har nu samlat på sig värme ur berggrunden, luften, marken eller vattnet, beroende på vilken lösning det handlar om. I nästa steg ser man till att värmen som mediet har samlat upp komprimeras. När detta sker så blir vätskan till varm ånga som fördelas ut i fastigheten och gör den beboelig även under de kallaste månaderna på året.

Nedkylning

När processen är avslutad och fastigheten har fått sin värme är det dags att kyla ner mediet igen. Ångan blir åter till vätska. Vätskan kan återigen verka för att samla in värme från omgivningen. Processen upprepas sedan, igen och igen, och som fastighetsägare kan man bara njuta av värmen utan att lyfta ett finger. Värmepumpar i Ale är nämligen sällsynt underhållsfria. De kan stå sig i många år innan någon behöver utföra service på värmepumpen i Ale.

Kontakta oss för mer information!

Vill du komma i kontakt med oss gällande installation av värmepump eller vill veta mer om våra tjänster?

4_rektangel@2x

Våra lösningar

Har du svårt att bestämma dig för vilken värmepump i Ale du bör välja? Vi förstår att detta kan vara svårt att veta. Faktum är att det inte finns något universellt svar på frågan. Vilken värmepump i Ale som lämpar sig bäst för dig och din fastighet beror helt på förutsättningarna.

Om du vill få en uppskattning om vilken lösning som kunde passa bäst för dig – Ring och prata med en expert hos oss på Aldena-Värme idag! Läs annars vidare för att få veta mer om våra olika värmepumpar i Ale.

Bergvärme

Populariteten för bergvärme har stigit ordentligt under de senaste decennierna. Idag väljer mängder av fastighetsägare i Ale att låta installera denna typ av värmepump.
- Hur går installationen till?
När vi installerar bergvärme borrar vi ett hål rakt ner i berggrunden. Hur långt hålet borras beror på hur långt ner vi finner önskad temperatur, och detta kan variera något. Vanligen handlar det om ungefär 80 – 150 meters djup, i ett hål som mäter 10-15 cm i diameter.
- Varför just bergvärme?
Ja, varför välja bergvärme framför andra värmepumpar i Ale? De vanligaste argumenten för denna populära uppvärmningsmetod är som följer:
- Investering
Arbetet för installation av denna värmepump i Ale kostar mer än andra. Detta beror förstås på proceduren i att borra ett hundratals meter djupt hål. Vad man däremot kan njuta av när arbetet står klart är en sällsynt låg uppvärmningskostnad. Man brukar säga att kostnaden för installationen går igen redan efter 5-10 år i bruk.
- Effektivitet
Man kan inte diskutera bergvärme utan att poängtera dess uppvärmningseffektivitet. Ingen annan metod fungerar lika effektivt för att värme upp fastigheter som denna värmepump i Ale. Som fastighetsägare behöver man inte tänka på att ha en reserv-metod för uppvärmning. Bergvärmen fungerar nämligen hela året om!

Luft/luft

Luft/luft-pumpen skiljer sig mycket från exempelvis bergvärme. Detta främst eftersom det är förhållandevis enkelt för oss att installera denna värmepump i Ale. Man behöver varken borra eller gräva, och det uppskattas av många kunder. Uppvärmningen är mycket effektiv och kan spara både pengar och klimatpåverkan.

Markvärme

Visste du att det finns gott om värme endast någon meter under jord som kan värma upp ditt hus? Man behöver inte borra hundratals meter ner i berggrunden för att nyttja markens värme. När vi installerar denna typ av värmepump i Ale samlar vi upp värmen som finns strax under våra fötter.

Vill du veta mer om våra värmepumpar i Ale och vad dina uppvärmningskostnader skulle kunna landa på? Ring eller maila till oss idag!

Luftvärmepump

Luftvärmepumpen tillhör en av de vanligaste värmepumparna i Ale. Detta gäller inte bara för oss eller för vår stad, utanför hela Sverige i stort. Om du vill veta mer om hur denna populära värmepump i Ale kan gynna dig – Ta kontakt med en expert hos oss på Aldena-Värme redan idag! Vi besvarar gärna frågor om kylaggregat och kostnad för service eller installation av värmepumpar i Ale!

Ring oss idag!

Ange dina kontaktuppgifter så kontaktar vi dig.